Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi?

Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız bir tanım var; Customer Succes yani Müşteri Başarısı. İş ilanlarında, köşe yazılarında da karşımıza çıkan bu kavramı biraz daha yakından inceleyelim istedik...


Merve Korkmaz Yılmaz 131 gün önce yazdı...
Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi?

Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız bir tanım var; Customer Succes yani Müşteri Başarısı. İş ilanlarında, köşe yazılarında da karşımıza çıkan bu kavramı biraz daha yakından inceleyelim istedik. Öncelikle belirtelim ki bu kavram satış, müşteri hizmetleri, müşteri memnuniyeti gibi bildiğimiz iş kolları ile karıştırılsada farklı. Hadi gelin müşteri başarısı nedir, bildiklerimizden farkları nelerdir ve neden bu kadar önemli oldu birlikte keşfedelim.

Markaların yaşam döngüleri için olmazsa olmazı müşteri, her marka için oldukça kıymetli bir unsurdur. Memnun müşteri başarılı bir markanın ürünüdür. Başarılı bir marka ise müşterisine satış yapmanın ötesinde olandır. 'Satışın ötesinde olmak.'

Müşteri başarısı; bir markanın müşterilerine sattığı üründen sağladığı faydayı, yüksek bir memnuniyet deneyimi ile sağlaması için sarf ettiği çaba ve faaliyetlerdir.

Çağrı Kayıt Programları Nasıl Kullanılır?

Firmalar, çağrı kayıt programlarını internet üzerinden kullanabilmektedir. Artık çağrı merkezleri ve santraller için fiziksel sistemlerin kurulmasına gerek bulunmamaktadır. Çok düşük maliyetlerle bu sistemler kısa sürede kullanıma hazır hale gelmektedir. Çağrı yönetimi yazılımları, internet erişiminin olduğu her cihazda aktif edilebilir.

Müşteri Başarısı Neden Bu Kadar Önemli?

Çağrı Yönetimi Yazılımları İle Neler Yapılabilir?

Zorlu piyasa koşulları, her geçen gün artan rakipler gibi nedenler markaların hayatta kalması için zorlaştırıcı unsurlar olsada aslında bu durum kendi içerisinde de bir eleme sistemi geliştirmektedir. Nasıl mı; müşteri başarısına ve memnuniyetine yatırım yapan, müşterisine özel çözümler sunan markaların rakiplerinden ayrılması gibi. Müşterilerinin ihtiyaçlarına özel kişiselleştirilmiş çözümler sunan markalar, rekabet avantajının yanı sıra müşteri sadakatide sağlamaktadır. Müşteri sadakati sadık müşterileri oluşturur ve tekrar eden bir gelir sağlanır. Bu da marka algısının güçlenmesine ve yeni müşterilerin oluşmasını sağlar. İşte tam da bu nokta müşteri başarısının sürdürülebilir olmasını markalar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulayabiliriz.

Satış mı? Müşteri Memnuniyeti mi? Müşteri Başarısı mı? Farkları Nedir?

Müşteri memnuniyeti bir ürün ve ya hizmetin kalitesi, fiyatı gibi faktörlere bağlı olarak müşterilerin duygularını ifade ederken, müşteri başarısı ise müşterilerin satılan ürün veya hizmet ile belirli bir amaca veya hedefe ulaşmalarını sağlamaya yöneliktir. Satış ise, bir ürün veya hizmetin satın alınması eylemiyle ilgilidir. İlk hedefi daha fazla müşteriyi elde etmektir.

Müşteri başarısı ise, satış işlemi gibi bir kez gerçekleştirilen işlem ile sınırlı değildir. Uzun vadeli olarak müşterinin belirlediği hedefe ulaşmasına destek olur. Bu sebeple artık markalar bünyelerinde müşteri başarısı departmanları ya da uzmanları bulundurmaya başlamıştır. Müşteri başarısı uzmanları müşteri ya da kullanıcılar sorun ile karşılaştığında ilk temas edilen kişi ya da kişilerdir. Bu kişilerin tek görevi tabiki de problem çözme değil aynı zamanda müşterilerin başarısından da sorumlu olan, sorumlu hisseden, sadık müşteri haline gelmesi için çabalayan kişi ya da kişilerdir. Müşteri ihtiyaçlarını doğru analiz ederek, ihtiyaca yönelik ürün veya hizmetleri optimize eden, müşterilerin memnuniyetini sağlayan profesyonellerdir.

DinamikCRM ile Başarılarınız Kararlı Yükselsin!

Müşterilerimizin başarıları bizim önceliğimizdir. 40'tan fazla sunduğumuz çözüm modüllerimiz ve destek ekibimiz ile sizde müşterilerinizin memnuniyetini arttırabilirsiniz. DinamikCRM'de; ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilmiş, uçtan uca çözümleri tek bir platformda bulabilirsiniz. Bulut tabanlı, güvenilir, şeffaf, hızlı bir CRM programı ile başarılarınızı kararlı yükseltin. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Son Blog Yazılarımız Yeni 2023 Yılı DinamikCRM İçin Nasıl Geçti? Müşteri Başarısı Neden Bu kadar Önemli Bir Hale Geldi? Otantik: 2023’ün Favori Kelimesi Oldu Satış Sonrası Destek ve Müşteri Yönetimi CRM Uygulamalarında Veri Güvenliği ve Önemi İş Süreçleri Daha Pratik Hale Nasıl Getirilebilir? ChatGpt ile Muhasebe Kaydı Yapılabilir mi? Başarılı Girişimci Hangi Uygulamaları Kullanmalı? Yapay Zekanın Geldiği İleri Bir Seviye: ChatGPT Nedir? Günlük Satışları Arttırmak İçin Fikirler Şirket Yazılım Programları Yöneticilerin En Önemli Yardımcısı Verimli İş Yönetimi Nasıl Sağlanır? Ön Muhasebe Kayıtları İçin Yazılım Gerekli mi? Şirket Başarısı İçin Doğru Yazılım Tercihi Başarılı Müşteri İletişimi Nedir? Nasıl Yapılır? Firmalar Müşteri Memnuniyeti Elde Etmek İçin Nelere Dikkat Etmeli? Kurumsal Firmalar Başarı İçin Nelere Dikkat Etmeli? Okul Bilgi Sistemi Yönetiminde Yazılım Tercihi Nasıl Yapılmalı? Feedback Almak İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Dijital Yazılımlarla İş Hayatında Başarılı Olmak! Firmalar İçin Müşteriye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir? Online Ödeme Alma Yöntemleri İle İşinizi Geliştirebilirsiniz! Firmalar İçin Geri Bildirim Neden Önemlidir? Firmalar Evrak Takip İşlerini Ne Kadar Önemsemeli? İş Sürekliliği Sağlamak İçin Yazılımlar Faydalı mı? Firmalar Servis Talebi Yönetiminde Nelere Dikkat Etmeli? Müşteri Memnuniyeti Ölçümü İçin Hangi Yöntemler Kullanılabilir? Doğru Bir Çağrı Kayıt Programı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?